Igår var det fotbollsderby här i La Paz. The Strongest eller Tigrarna mötte Bolivar i El Classico på Estadio Hernando Siles och arenan var fullsatt. Tigrarnas klack var klart störst och de hade en hel sambaorkester som trummade och sjöng under hela matchen. Boliviarklacken svarade med att skjuta fyrverkerier från utsidan av arenan. Stämningen var fantastisk och vi var alla glada och laddade trots att barnen klätts i ljusblå Bolivartröjor och vi hamnat på Tigerläktaren...
 

 
Försäljare av diverse tilltugg och dryck sprang fram och tillbaka mellan sätesraderna, ivrigt skrikandes vilka produkter de erbjöd, och råkade man möta någons blick tog de det som en bekräftelse på att man ville köpa.
Till Tigerfansens besvikelse tog dock Bolivar rättvist ledningen mot slutet av första halvlek efter att ha spelat klart bättre.
 

 
Efter en grinig start på andra halvlek, där hela 11 gula kort delades ut, lyckades The Strongest reducera till 1-1 och de gulsvarta exploderade i lycka och sång. Allt var på topp, då vi (förutom Carla som är Bolivarist) mer eller mindre, höll på båda lagen, det enda som var lite irriterande var att Tigersupporten framför oss kedjerökte under hela andra halvlek och han fimpade inte förrän dommaren blåste av matchen som slutade just 1-1.
 

 
Jag har aldrig sett en match på Ryavallen, dock så har ja varit på ett Göteborgsderby mellan IFK och GAIS på Ullevi för några år sedan och det är lite skillnad i läktarkultur jämfört med här...
Fotbollsderby i sydamerika kan rekommenderas!
 

 
Inför matchen laddade vi med antichuchos och popcorn hos gatuförsäljarna utanför arenan.